Problém na každé riešenie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lovci a zberači

Som lovec a zberač. Niekedy viac, niekedy menej úspešný. Lovec potravy a zberač dojmov.
 

Dnes bol ten lov teda na hovno. Pardon za výraz, ale tentoraz doslovne, kedže som do jedného stúpila. J Nenosí to šťastie???
Uchodila som sa ako blázon hľadajúc blbý supermarket  ALDI, ktorý nakoniec ani nebol presne tam, kde mi to vyhodil Google maps a samozrejme, keď som sa tam dovliekla, bol zavretý. Orientuje sa mi tu dosť blbo, pretože mám len mapku vytlačenú z netu, na ktorej je pomenovaná asi tak každá tretia ulica, čo jedincovi s mojimi orientačnými schopnosťami evidentne nestačí. Zavretý bol aj môj záložný obchod (síce neviem prečo, lebo tam mali napísané že každý deň do 20:00), takže som nakoniec nakúpila v takom pofidérnom obchodíku, ktorí vlastnili Indovia. A že prečo som sa tak naháňala za jedlom? Lebo zajtra pre nás z kurzu organizujú výlet, v nedeľu býva všetko zavreté a v pondelok je v Belgicku dajaký štátny sviatok. Takže ma hnala nepekná vidina hladu. A že ma hnala skoro tri hodiny. Nie nadarmo sa vraví, že „hlad je sviňa“.

Asi by som mala pripomenúť, že už nie je reč o meste Leuven, ale o Hasselte, kde teraz bývam a plánujem tu pobudnúť celý môj belgický pobyt. Ubytovaná som na internáte, kde „odkladajú“ v prvom rade zahraničných študentov. Keďže akademický rok ešte nezačal, z kapacity 85 izieb sme tu asi piati. Predchvíľou som si bola o poschodie nižšie v kuchynke zohriať vodu a tá cesta po tejto obrovskej vyľudnenej budove s nespočetným množstvom rohov a kopou dvojkrídlových dverí, bola dosť strašidelná.

Moja izba sa mi páči hneď od samého začiatku. Je malinká (tak 2x4), ale je veľmi prakticky usporiadaná a je v nej veľa úložného priestoru.  Mám tu aj teplú vodu, akurát sprchy a toalety sú spoločné, čo mi ale vadí menej, ako to, že kuchyňa je na prvom poschodí a ja na druhom.  Podotknem, že steny sú nositeľkami mojej obľúbenej fialovej a internet beží dobre, takže niet o čom .... izba má moje „like“.

Pobyt v chladnej izbe v Leuven, aj to chladené pivo, spôsobili môjmu slovenskému telu šok, ktorý má od včera za následok zdravotné problémy. Momentálne takmer nemám hlas, len tak chrčím, takže aspoň hlasovo znejem kus flámsky J.

Tak mi držte palce, nech tie bacile vyženiem a ja sa opäť ozvem, keď budem mať trochu poetickejšiu náladu.

 

 


Strasti a slasti života belgického | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014